A legfinomabb flódni karácsonyra

2016-10-28

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 2:30 h

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg liszt /tészta/
  • 25 dkg margarin
  • 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna /tészta/
  • 1 dkg élesztő /tészta/
  • 1/2 dl tej /tészta/
  • 4 evőkanál porcukor /tészta/
  • 1 csomag vaníliás cukor /tészta/
  • 1 dl tejföl /tészta/
  • 1 kg reszelt alma
  • 3 dkg margarin
  • 1/2 citrom leve
  • cukor (ízlés szerint)
  • 3 dl tej
  • 25 dkg darált mák
  • 25 dkg darált dió
  • barackíz

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, az ízesítő anyagokat és jól kigyúrjuk.

Lépés  2

Fóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben egy órán keresztül pihentetjük

Lépés  3

Az almát a citrom levével, cukorral ízesítjük és a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük. A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk.

Lépés  4

Kivajazott, kilisztezett tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral megkenünk és a kihűlt töltelékkel megtöltjük.

Lépés  5

Először a mák-, utána az alma-, majd a diótöltelék következik. Előmelegített, forró sütőben kisütjük.

Lépés  6

Kihűlés után porcukorral megszórjuk, és hosszúkásra szeletelve tálaljuk. Sütés előtt a tészta tetejét szurkáljuk meg villával, hogy ne hólyagosodjon fel.

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.