A legfinomabb mákos bejgli

2016-10-27

  • Mennyiség: 4-6
  • Elkészítési idő: 2:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg liszt, /tészta/
  • 10 dkg vaj vagy margarin, /tészta/
  • 10 dkg zsír, /tészta/
  • 7 dkg porcukor, /tészta/
  • csipet só, /tészta/
  • 3 dkg élesztő, /tészta/
  • 2 db tojássárgája, /tészta/
  • 1 dl tej/tészta/
  • 300 g darált mák, /töltelék/
  • 100 g cukor, /töltelék/
  • 2 dl tej, /töltelék/
  • 50 g mazsola, /töltelék/
  • kevés vaníliás cukor és fahéj,/töltelék/
  • 1 db citrom reszelt héja, /töltelék/
  • 1 kanál méz/töltelék/

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Egy tálba vagy gyúrótáblára helyezve a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd a langyos tejben oldott élesztővel, a tojások sárgájával, a porcukor és a só hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle.

Lépés  2

A tésztából 4 db kis cipót formázunk, majd fél órát hűtőszekrényben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket.

Lépés  3

A cukrot a tejjel, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, egy kanál mézzel felforraljuk, 1-2 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a darált diót vagy mákot, jól elkeverjük benne, majd kihűtjük.

Lépés  4

Kihűlés után 4 egyenlő részre osztjuk. A pihentetett tésztákat kinyújtjuk, a tölteléket ráhelyezzük, szorosan feltekerjük.

Lépés  5

Tojássárgájával megkenjük, majd fél órát pihentetjük, s a tojás fehérjével megkenve hűtőbe helyezzük. 20-25 perc múlva közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.