Almás pite dióval

2016-02-28

  • Mennyiség: 8
  • Főzési idő: 1:20 h

Gáyerné Taubert Szilvia receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 darab tojás
  • 2-3 kanál cukor
  • 1 csipet só
  • 2-3 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 kanál fahéj
  • 6 evőkanál örölt dió

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Első lépésként mérjüki a hozzávalókat!

Lépés  2

Először a lisztet összemorzsolom a vajjal, gyorsan kell dolgozni,nehogy átmelegedjen a vaj, mert akkor szalonnás lesz a tészta, majd a többi hozzávalóval sima tésztává gyúrom és a tésztát fóliába tekerve a hűtőbe tettem, amíg elkészítettem a tölteléket,

Lépés  3

Az almát pucoltam és lereszeltem.A tésztát kettőbe vettem majd egyenként ki nyújtottam, az egyikkel kibéleltem egy tepsit úgy, hogy kis pereme is legyen, majd meghintettem őrölt dióval egyenletesen.

Lépés  4

Erre jött a levétől gyengéden kicsavart alma .megszórtam , cukorral és meghintettem fahéjjal, nem kevéssel, mert érezni kell a fahéj illatát majd az ízét is a sütiben.

Lépés  5

A másik adag tésztát is nagyon vékonyra nyújtottam ,felvagdaltam és keresztben ,hosszában is a sütire tettem,megszurkáltam.

Lépés  6

A 180 fokra előmelegített sütőben legalább 30-40 percig sütöttem, azaz amikor már szép pirosas a színe akkor jó.

 

Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 8
Értékeld a receptet

8 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.