Almás pite torta

2016-03-31

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 1:30 h

Koncz Andrea receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 darab tojás
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg zsír
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1,5 kg alma
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • ízlés szerint fahéj

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tészta hozzávalóit jól összedolgozom,majd egy 1/2 órára beteszem a hűtőbe pihenni.Addig az almát megpucolom,majd lereszelem és egy kicsit kifacsarom a levét.Picit megpárolom adok hozzá ízlés szerint cukrot,fahéjat és 1-2 ek. sárgabaracklekvárt.Félreteszem hűlni.

Lépés  2

A tésztát két részre osztom az egyiket a pite formába nyomkodom,a másikból leveszek egy kis részt a díszítéshez,kör alakúra nyújtom.Ez lesz a teteje és erre mennek rá a kiszúrt formák.Amikor a tésztát belenyomkodtam a formába megszurkálom villával,meghintem darált háztartási keksszel(lehet zsemlemorzsával is)Rá az almás töltelék.

Lépés  3

Aztán rárakom a kerek tésztát a formákat,ezt is megszurkálom villával hagyom egy kicsit pihenni(kb.1/2 órát)lekenem tojássárgával és 180 fokos sütőbe megsütöm.20-25 perc alatt.

Recept Típusa:, Címkék:,
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Karácsonyi puncsgolyócskák

  • Fehércsokoládés piskótatekercs

  • Krémes

  • Dupla csokis csoda süti

  • Puszedli karácsonyra

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.