Almával rakott csirkemell

2016-10-24

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 45m

Egyéb hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 2 db alma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2 kanál méz
  • 15 dkg reszelt sajt(füstölt sajttal nagyon finom)

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A csirkemelleket nyitogassuk ki és kissé ütögessük meg.Sózzuk meg az előkészített hússzeleteket. Egy serpenyőben melegítsünk 3 kanál olívaolajat és egy kanál vajat ebben süssük elő a csirkemell szeleteket,majd rakjuk tepsibe őket.

Lépés  2

Egy másik serpenyőben melegítsük fel a maradék vajat és adjuk hozzá a mézet és a szegfűszeget valamint a fahéjat. Az almákat hámozzuk meg és magozzuk ki.Vágjuk szeletekre és forgassuk meg a fűszeres vajban.

Lépés  3

Közepes fokozaton hagyjuk a serpenyőben 1-2 percig az almaszeleteket,majd rakjuk rá a csirkemell szeletekre,végül hintsük meg reszelt sajttal. Kevés olívaolajjal locsoljuk meg és rakjuk előmelegített sütőbe 190 fokra és süssük meg úgy a csirkemelleket,hogy a sajt szép piros legyen.

Lépés  4

Köretnek készítsetek friss salátát vagy valamilyen burgonya köretet mellé.

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.