Amerikai krémes tortaformában

2016-03-31

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 1:10 h

Koncz Andrea receptje

Egyéb hozzávalók

  • 7 darab tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 7 darab tojás fehérje
  • 7-10 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaniliás pudingpor
  • 5-6 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • ízlés szerint reszelt étcsokoládé

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, vajazott – lisztezett tortaformába, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig.

Lépés  2

Amíg sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. ( Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg )

Lépés  3

A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.

Recept Típusa:, Címkék:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.