Babgulyás

2016-10-24

  • Mennyiség: 4-6
  • Elkészítési idő: 2:30 h

Egyéb hozzávalók

  • 40 dkg szárazbab
  • 60 dkg marhalábszár (sertéslapockával helyettesíthetitek)
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 fej hagyma
  • 3 db babérlevél
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A babot (jó, ha előző nap beáztatjuk) bőséges vízben főni teszem 2-3 babérlevéllel és sóval. A babot majdnem teljesen puhára főzzük.

Lépés  2

A hagymát finomra vágjuk és a zsiradékon megfuttatjuk. A húst megmosom, kockára vágom, és a hagymás zsiradékon, paprikával ,paradicsommal és fokhagymával a hagyományos módon fűszeres pörköltöt készítek.

Lépés  3

Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a felaprított vegyes zöldséget, és készre főzöm. Ekkor a puha babot, levével együtt összeöntöm a húsos zöldséges raguval, felengedem annyi forró vízzel, hogy leves sűrűségű legyen, és felforralom. Amikor forr, egy tojásból készült nokedlit szaggatok bele.

Recept Típusa:, Címkék:, ,
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.