Babgulyás

2016-02-16

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 2:30 h

Hagyományos,magyaros ízekre vágysz?

Elő a vágódeszkával,fakanállal és készítsetek babgulyást!

Egyéb hozzávalók

  • 3 ek.zsír
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 db tojás
  • 4 ek. liszt
  • 2 fej hagyma
  • 3 db babérlevél
  • 60 dkg marhalábszár
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 25 dkg bab

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A babot (jó, ha előző nap beáztatjuk) bőséges vízben főni teszem 2-3 babérlevéllel és sóval. A babot majdnem teljesen puhára főzzük. A hagymát finomra vágjuk és a zsiradékon megfuttatjuk.

Lépés  2

A húst megmosom, kockára vágom, és a hagymás zsiradékon, paprikával ,paradicsommal és fokhagymával a hagyományos módon fűszeres pörköltöt készítek. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a felaprított vegyes zöldséget, és készre főzöm.

Lépés  3

Ekkor a puha babot, levével együtt összeöntöm a húsos zöldséges raguval, felengedem annyi forró vízzel, hogy leves sűrűségű legyen, és felforralom. Amikor forr, egy tojásból készült nokedlit szaggatok bele.

Recept Típusa: Címkék:, ,
Átlag pontszám

(3.3 / 5)

3.3 5 4
Értékeld a receptet

4 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.