Baconbe csavart zellerhasábok

2016-02-08

  • Főzési idő: 45m

Ha grillezés,akkor baconbe tekert alapanyagok!

Most egy remek kis zöldséget csavartunk be szalonnába és sütöttünk meg.

Íme a recept:

Egyéb hozzávalók

  • 4 db zellergumó
  • 16 szelet bacon
  • 4 kanál olívaolaj
  • 1 kanál só

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A zellergumókat hámozzuk meg és vágjuk hasábokra.

Lépés  2

Egy lábasba forraljunk vizet egy kanálnyi sóval és ha felforrt ,akkor rakjuk bele a zellerhasábokat. 5 percig hagyjuk a forró vízben,majd szűrjük le a asábokat és hideg vízzel öblítsük le.

Lépés  3

A kihűlt zellerhasábokat csavarjuk be baconbe. Egy serpenyőben forrosítsuk meg az olívaolajat és süssük meg benne ropogósra a zellerhasábokat.

Lépés  4

Amennyiben faszénen szeretnénk grilllezni,akkor sütés előtt vékonyan kenjük meg olívaolajjal(egy ecset segítségével) a baconbe göngyölt zellerhasábokat.

 

Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.