Baracklekvár narancslikőrrel

2016-02-09

  • Mennyiség: 12
  • Főzési idő: 1:40 h

A baracklekvárt is fel lehet csigázni,mlghozzá egy kevés narancslikőrrel.

Mi palacsintához készítettük,de akár egy gofri mellé is tökéletes.

Egyéb hozzávalók

  • 2 kg barack
  • 1 db narancs héja
  • 1 kg cukor
  • 1 dl narancslikőr

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A barackokat leforrázzuk, leöblítjük, a héját lehúzzuk. Kimagvazzuk és felaprítjuk. A narancsot megmossuk, meghámozzuk, a héját vékony csíkokra vágjuk. (A barackokat össze is lehet turmixolni a narancs belsejével).

Lépés  2

A felaprított gyümölcshöz hozzákeverjük a narancshéjat, a likőrt és a cukrot.

Lépés  3

Felforraljuk, és állandó kevergetés közben 3-4 percig főzzük. Hideg vízzel kiöblített üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük. (kb. 30 perc)

Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Vegyes gyümölcs lekvár

  • Pikáns alma lekvár

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.