Barackos-csipkés diós linzerkarika

2016-03-28

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 35m

Nagy Krisztina receptje

Egyéb hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 darab tojás
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 1 csipet só
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 1 darab tojásfehérje ( a tetejére )
  • 2 marék darabos dió
  • 1 evőkanál vaníliáscukor ( a tetejére )
  • ízlés szerint baracklekvár ( a töltelékbe )

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Nagyon finom és mutatós desszert, melyet gyakran készítek bármilyen ünnepre. Sokak kedvence.

Lépés  2

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk,majd 30 percig folpackba tekerve a hűtőben pihentetjük.Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk

Lépés  3

.A felső,lyukas lapok tetejét tojásfehérjével átkenjük és megszórjuk a cukros dióval.Előmelegített sütőben világosra sütjük.Akkor jó,ha az alja már világosbarna itt-ott.Miután nagyjából kihűlt,lekvárral összeragasztjuk.Műanyag dobozban tárolhatjuk. Jó étvágyat!

Recept Típusa: Címkék:, ,
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.