Barackos piskóta

2016-03-02

  • Mennyiség: 6
  • Főzési idő: 60m

Egyéb hozzávalók

  • 6 darab tojás
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csipet só

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot, margarint és a tojássárgáját robotgéppel fehéredésig habosra keverjük, majd hozzá tesszük a rumot.

Lépés  2

Ehhez a masszához - óvatosan és felváltva - hozzákeverjük a lisztet és a tojásfehérjét. Egy hagyományos méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát.

Lépés  3

A barackokat félbevágjuk, a közepükre 1-1 kávéskanál cukormentes lekvárt, ezek tetejére szeletelt mandulát rakunk. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta szép, enyhén piros színt nem kap.

Lépés  4

A tetejére: 12 db jó érett sárgabarack , barack lekvár, szeletelt mandula

Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.