Bon-bon

2016-03-03

  • Mennyiség: 10
  • Főzési idő: 30m

Putóczki Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg darált keksz
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál szilvalekvár
  • 1 evőkanál rum
  • Bevonat: 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

Az aszalt szilvát robotgéppel ledaráljuk. Hozzáadjuk a lekvárt, a kekszet, a porcukrot, darált diót, rumot.

Lépés  3

Ha a massza formázható, desszert formába nyomkodjuk (néhány régi, kiürült bon-bonos doboz belsőt eltettem, ezeket használtam), vagy kis golyókat formálunk belőlük.

Lépés  4

A csokit felolvasztjuk gőz felett, majd belemártjuk a bon-bonokat.

 

Címkék:,
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.