Brokkoli krémleves

2016-03-31

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 40m

Medovarszki Tamásné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 l húsleves, vagy 2 db húsleveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 pohár kenyérkocka
  • 1 evőkanál magvak (lenmag, szezámmag, tökmag, napraforgó)

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Étolajon az apró kockára vágott vöröshagymát pici sóval megdinszteljük, majd a megmosott és darabjára vágott brokkolit belerakjuk, s felöntjük a húslevessel.

Lépés  2

Ha nincs húslevesünk, akkor felöntjük vízzel, belerakunk 2 db húsleves-kockát, amit villával összetörünk. Belerakjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát is. Addig főzzük, amíg jól megpuhul a brokkoli.

Lépés  3

Megkóstoljuk, ha kell, kicsi sót rakunk bele. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk, s visszarakjuk a tűzhelyre.

Lépés  4

Közben a lisztet egy bögrében összekeverjük a tejszínnel, majd beleöntjük a levesbe, s még kb. 5-8 percet forraljuk, s el is készült a leves.

Lépés  5

Pirított kenyérkockákkal, magvakkal tálaljuk.

Recept Típusa: Címkék:
Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.