Burgonyapüré Erika módra

2016-02-27

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 30m

Hagyományos köret,melyet ti is feldobhattok néhány csipet ,friss zöldfűszerrel.

Egyéb hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 15 dkg vaj
  • 1 tk. só
  • 2 dl tejszín

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, Leszűrjük, majd áttörjük, és annyi - vajjal elkevert - forró tejszínnel öntjük le, amennyit felvesz (részben ízlésünktől függ, hogy milyen sűrűn szeretjük a burgonyapürét, részben a burgonya minőségétől, hogy mennyit vesz fel}.

Lépés  2

Ha a főzővíz nem volt elég sós, utánasózzuk. Kitűnő, habos lesz a burgonyapürénk, ha a burgonyát habverővel a tejben 1-2 percig verjük.

Recept Típusa: Címkék:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Bólé friss gyümölcsökből

  • Lazactatár

  • Krémes

  • Dupla csokis csoda süti

  • Kókuszos túrómousse

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.