Cappuccino torta

2016-03-30

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 1:15 h

Csehné Horváth Zsuzsanna receptje

Egyéb hozzávalók

  • 4 darab tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg mogyoró
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg csokiforgács
  • 5 dl habtejszín
  • 3 csomag habfixáló
  • 3 csomag vaníliáscukor
  • 5 evőkanál cappuccino por
  • 0,5 dl feketekávé

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük.

Lépés  2

A sárgájához hozzákeverjük a mogyorót, a lisztet, a sütőport és a csokireszeléket (tegyünk félre 3 cikket a tetejére). Óvatosan beleforgatjuk a kemény habot, és sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.

Lépés  3

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Majd kihűtjük, és kettévágjuk.

Lépés  4

3 dl tejszínt 2 habfixálóval, 2 vaníliás cukorral és a cappuccino vagy jegeskávé italporral habbá verjük. A maradék 2 dl tejszínt külön felverjük a megmaradt habfixálóval és vaníliás cukorral.

Lépés  5

Az alsó tésztalapot meglocsoljuk kevés kávéval, és rásimítjuk a cappuccino hab felét. Erre rátesszük a második lapot, és megkenjük a tejszínnel. A maradék cappuccino habot habzsákba töltjük, és a tetejére nyomjuk (egy keveset az oldalára kenünk).

Lépés  6

Megszórjuk a tetejét csokireszelékkel, és hűtőszekrénybe tesszük.

Recept Típusa: Címkék:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.