Citrusos-gránátalmás kacsamell saláta

2016-03-02

  • Mennyiség: 6
  • Főzési idő: 60m

Bodnár Éva receptje

Egyéb hozzávalók

  • 2 darab bőrös kacsamell filé
  • 2 darab narancs
  • 1 darab rózsaszín színű grépfruit
  • 1 darab sárga színű grépfruit
  • 2 darab szívsaláta
  • 2 marék madársaláta
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 darab gránátalma
  • 6 evőkanál balzsamecet
  • 1 kávéskanál gyömbér
  • 1 kávéskanál csilipor
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint só
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 1 kávéskanál fehér bors

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A kacsamell filék bőrét átlósan bevagdossuk. Az egyik narancs héját lereszeljük, levét kinyomjuk, hozzáadjuk a gyömbért és a narancs héját, jól beleforgatjuk a kacsamelleket, lefedjük és legalább 1 órára a hűtőben érleljük.

Lépés  2

Pihentetés után kiemeljük a pácléből, papírtörlővel szárazra töröljük, a bőr nélküli oldalukat bedörzsöljük sóval és borssal. Egy olyan edényben (pl. fém fülű serpenyőben), amit a sütőbe is be tudunk tenni felforrósítjuk a vajat és élénk tűzön megkapatjuk benne a melleket(kb. 2-2 percig).

Lépés  3

Aláöntjük a páclevet, betakarjuk fóliával és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, majd fedetlenül pirosra sütjük. Ha kihűlt, éles késsel felszeleteljük. A salátaféléket megmossuk, lecsöpögtetjük, a lila hagymát felkarikázzuk, a grépfruitokat és a maradék narancsot késsel meghámozzuk úgy, hogy a fehér héját is levágjuk és cikkekre vágjuk. A belsején lévő fehér hártyákat is vágjuk le.

Lépés  4

A gránátalmát kettévágjuk, az egyik feléből kiszedegetjük a „gyöngyöket”, a másik feléből citromfacsaróval kinyomjuk a levét, elkeverjük a balzsam ecettel, sóval, borssal, csili porral és az olíva olajjal.

Lépés  5

Egy nem túl mély tálat beborítunk a saláta levelekkel, rászórjuk a madár salátát, szépen elrendezzük rajta a gyümölcs szeleteket, a hagyma karikákat, a gránát alma gyöngyöket és meglocsoljuk az öntettel. A tálunkat a kacsamell szeletekkel koronázzuk meg.

 

Recept Típusa: Címkék:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.