Csabai karajos hidegtál

2016-03-30

  • Mennyiség: 8
  • Elkészítési idő: 60m

Kautz József receptje

Egyéb hozzávalók

  • 1 kg sertéskaraj csont nélkül
  • 1 szál csabai csípős kolbász
  • 1 kávéskanál grill fűszer
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 kanál só
  • 1 dl étolaj
  • 1 fej fodros saláta
  • 1 darab kígyóuborka
  • 4 darab paradicsom
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 40 dkg majonézes saláta /francia, burgonya stb/

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A karajt lehártyázzuk, befűszerezzük, hosszú, vékony pengéjű késsel hosszában felszúrjuk, és betöltjük a kolbásszal.

Lépés  3

Tepsibe tesszük, olajat és kevés vizet öntünk alá. Lefóliázva kb. 50 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és 15-20 percre visszatesszük, míg szép színt kap.

Lépés  4

Hagyjuk kihűlni. Szeletelő géppel vagy késsel vékonyan felszeleteljük a hideg húst.

Lépés  5

Egy tálra vagy tálcára a salátából dombot formázunk, és erre szép sorban, félig takarásban felrakjuk a karajszeleteket. A zöldségekkel ízlésünk szerint feldíszítjük a tálat.

Recept Típusa:, Címkék:
Átlag pontszám

(4.3 / 5)

4.3 5 12
Értékeld a receptet

12 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.