Császármorzsa

2016-03-24

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 30m

Putóczki  Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 15 dkg rizsliszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 5 darab tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 3 evőkanál étolaj a sütéshez
  • 2-3 dl tej

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tojásokat felütöttem, sóztam, hozzáadtam a két fajta lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport. Jól összedolgoztam, majd hozzáöntöttem az olajat.

Lépés  2

Ezután szép lassan hozzáadagoltam a tejet. Egy jó sűrű palacsinta tészta állagú keveréket kaptam.

Lépés  3

Egy nagyobb palacsinta sütőbe, kis olajat öntöttem belecsurgattam a tésztát és lassú lángon pár percig sütöttem, fordítás nélkül, míg meg nem szilárdult. Ezután daraboltam, forgattam, míg a kívánt formát el nem értem. Házi baracklekvárral kínáltam.

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.