Csicseriborsó pástétom

2016-02-09

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 60m

A csicseriborsóból nagyon finom krémet készíthettek,melyet kenyérre kenve kínálhattok a vendégeiteknek.

Igazán finom borkorcsolya.

Egyéb hozzávalók

  • 25 dkg csicseriborsó
  • 1 tk. só
  • 1/2 tk fekete kömény
  • 2 evőkanál tahini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk.római kömény
  • 2 db citrom kifacsart leve
  • 2 dl olívaolaj
  • kevés víz

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, de még jobb, ha 2-3 napon kersztül hagyjuk a csírázást megindulni. (Ha ezt a módot választjuk, akkor minden nap leöntjük az áztatólevet és mielőtt friss vizet tennénk rá, átmossuk a csicsriborsót.)

Lépés  2

A beáztatott borsót annyi vízzel tesszük fel főni, hogy épp ellepje.

Lépés  3

Sóval és a fekete köménnyel együtt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Lépés  4

A tűzről levéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd az összes többi hozzávalóval együtt pépesre turmixoljuk. Ha túl sűrű lenne az állaga, akkor némi vízzel krémes állagúra hígítjuk.

Lépés  5

Tálaláskor egy tányérra halmozzuk. Olívaolajat csorgatunk rá és megszórjuk némi pirospaprikával.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Bólé friss gyümölcsökből

  • Lilahagyma lekvár,mint karácsonyi ajándék

  • Albert kekszes süti karácsonyra

  • Karácsonyi linzerkarika

  • Túrós pogácsa

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.