A legfinomabb házi csokilikőr

2016-03-20

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 30m

Konyha24.hu recept tippje Húsvétra

Egyéb hozzávalók

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 darab vaníliarúd
  • 4 dl alkohol vagy vodka
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 darab tojássárgája

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

10 dkg reszelt étcsokoládét 2-3 evőkanál langyos tejjel simára keverjük, s a tojás sárgáját is hozzáadjuk.

Lépés  2

A többi tejet,tejszínt a vaníliarúd kikapart belsejével,cukorral felforraljuk, közben a melegedő tejjel felhígítjuk a csokit, s a forró tejbe öntjük, állandó keveréssel pár percig főzzük.

Lépés  3

A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a szeszt. Hűtőben lehűtjük, és fogyasztható. Legfinomabb, ha egy hetet áll.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet

4 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Hozzászólás (1)

  1. Beküldte: Fodor Emese on 2016-03-20

    Én elkészítem Húsvétra,mert nekem nagyon tetszik 🙂

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.