Csokoládé torta

2016-02-19

  • Mennyiség: 8
  • Főzési idő: 1:20 h

Gáyerné Taubert Szilvia receptje

Egyéb hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütöpor
  • 1 kanál holland kakaópor
  • 35 dkg cukor
  • 4 darab tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokolédé
  • 15 dkg vaj

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd bele csurgatjuk az olajat és a langyos vízzet .
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a felvert sárgájához keverjük.
Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A tortaforma aljára kör alakú sütőpapírt helyezünk, és beletöltjük a tésztát. 25-30 percig, tűpróbáig sütjük, majd kis hűlés után kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és kihűtjük.

Lépés  2

Elkészítjük a krémet:
a tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét, és hűlni hagyjuk. A vajat kikeverjük a porcukorral.
A kihűlt csokis tejszínt habverővel felverjük, és a vajas krémmel összekeverjük.
A tortátfelvágjuk, és megtöltjük a krémmel. Hagyunk a tetejére és az oldalára is a krémből.Majd díszitjük ,és jól behűtjük.

Átlag pontszám

(4.6 / 5)

4.6 5 13
Értékeld a receptet

13 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.