Dióba mártott linzervirág

2016-02-24

  • Mennyiség: 6
  • Főzési idő: 40m

Bodnár Éva receptje

Egyéb hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 darab tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál cukor
  • 20 dkg meggylekvár

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, megfelezzük amíg az egyik felével dolgozunk, a másik a hűtőben pihen. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk virág alakú formával. A gáz tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és erre rakjuk a kiszúrt virágokat. Előmelegített sütőben max. 10 percig sütjük. (Nekem elég volt 9 perc! Hamar sül!!) Ezalatt kinyújtjuk a másik cipót és kiszaggatjuk egy olyan virág formával, amelyiknek közepém lyuk van. Ha nincs ilyen formánk, akkor pogácsa szaggatóval dolgozzunk úgy, hogy a tészta egyik felét gyűszűvel kiszúrjuk. A tojás fehérjéket kissé felverjük, megkenjük vele a „lyukas” tészta karikákat, majd a kristálycukorral összekevert dióba mártjuk. Sütőpapíros tepsiben kisütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a dió hamar meg ég. (9-10 percig). Miután megsült a tészta, a korongokat megkenjük meggylekvárral és a diós karikákkal összeragasztjuk.

Lépés  2

A tészta hozzávalói: 35 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor. fél cs. sütőpor, 1 tojás, 2 tojás sárgája.

Lépés  3

A tetejére: 2 tojás fehérje, 10 dkg darált dió, 3 evőkanál cukor tölteléknek: meggylekvár (vagy más, savanykás ízű)

Átlag pontszám

(2.8 / 5)

2.8 5 6
Értékeld a receptet

6 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.