Diótorta

2016-03-31

  • Mennyiség: 8
  • Elkészítési idő: 60m

Csehné Horváth Zsuzsanna receptje

Egyéb hozzávalók

  • 7 darab tojás
  • 25 kanál cukor
  • 15 kanál daráltdió
  • 4 kanál morzsa
  • 20 dkg vaj
  • 5 kanál tej
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 csomag vaníliáscukor

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tortalaphoz az egész tojásokat mély tálba ütjük, és a cukorral habverővel (mixerrel, robotgéppel) kemény habbá verjük. Akkor jó, ha a mennyiség háromszorosára nőtt, és annyira kemény, hogy nehezen hullik le a habverőről. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a 7 kanál darált diót és a 4 kanál morzsát, lazán kavargatva.

Lépés  2

Zsírozott-lisztezett 24 cm-es átmérőjű sütőformába vagy 2 literes lábasba öntjük, és lassú tűznél megsütjük - ez kb. 25 perc. Mikor elválik az edény falától, akkor jó. Hagyjuk kihűlni, majd éles késsel 3 lapot vágunk belőle. A lapokat egy kissé meglocsoljuk langyos vízben felolvasztott cukorral: 1 dl vízhez 2 kanál cukrot keverünk.

Lépés  3

A krémhez a diót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, a tojássárgáját jól elkavarjuk, és lassú tűzön péppé főzzük. Ha talán összemegy vagy túl lágyra sikerül, pótoljuk még 1-2 kanál darált dióval. Hűlni tesszük. A vajat egymagában habosra kavarjuk, majd a jól kihűlt péppel simára dolgozzuk.

Lépés  4

A tortalapokat megkenjük, majd bevonjuk a krémmel, és ízlés szerint díszítjük

Recept Típusa: Címkék:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.