Dobos torta

2016-10-27

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 2:30 h

Egyéb hozzávalók

  • 120 g kristálycukor /tészta/
  • 150 g liszt /tészta/
  • 6 db tojás /tészta/
  • 350 g vaj /krém/
  • 300 g szitált porcukor /krém/
  • 70 g kakaópor /krém/
  • 3 db tojássárgája /krém/
  • 20 dkg cukor a karamellhez

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A 6 tojásból, kristálycukorból, lisztből készítünk piskótatésztát és vajazott, lisztezett sütőlemezen vagy tepsin vékony kerek lapokra kenjük (6 lap) és előmelegített sütőben megsütjük.

Lépés  2

A porcukrot a tojás sárgájával simára keverjük, majd kakaóval és vajjal habos krémmé keverjük.

Lépés  3

A kisütött lapokból 5 lapot az elkészített vajkrémmel betöltjük, tetejét, oldalát vajkrémmel lekenjük, ezután hűtőszekrényben dermesztjük.

Lépés  4

A megmaradt lapot 20 dkg cukorból készült olvasztott cukorral bevonjuk, és vékonyan vajazott élű késsel a kívánt szeletmennyiségre vágjuk.

Lépés  5

Ha a lap kihűlt, ráhelyezzük a betöltött tortára.

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.