Dupla csokis csoda süti

2016-10-25

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 1:15 h

Egyéb hozzávalók

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg darált dióbél
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg puha vaj
  • 12 dkg liszt
  • 6 tojássárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor.

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A csokoládékat összetörjük, és forró vízfürdő felett egy lábasban felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Lépés  2

A vajat kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, és jól kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a diót. A lisztet összekeverjük a kakaóporral,majd a krémbe forgatjuk.

Lépés  3

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,szokásos módon a tésztába keverjük. A tésztát simára dolgozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A tésztát sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük és sütőbe helyezzük.

Lépés  4

Kb.percig sütjük.Tálaláskor kínáljunk mellé házi lekvárt vagy fagyit.

Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.