Farsangi fánk

2016-02-11

  • Mennyiség: 5
  • Főzési idő: 2:00 h

Itt a farsang ,áll a bál….Nem maradhat el a farsang igazi fánk nélkül.

Mi egy remek házi fánk receptet hoztunk nektek.Íme:

Egyéb hozzávalók

  • 3 db tojássárgájja
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 ek. porcukor
  • 1 csipet só
  • 3 dl étolaj a sütéshez
  • 2 cl rum

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Futtassuk fel langyos tejben az élesztőt a porcukorral. Ezután a tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt, a felolvasztott vajjal ,rummal ,egy tálban összedolgozzuk. Egy másik keverőtálba beleszórjuk a lisztet, a sót és az élesztős keveréket beleöntjük.

Lépés  2

Egy fakanállal alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ha kemény, még kevés tejet adunk hozzá.Ha lágy a tészta,akkor kevés lisztet dolgozzunk még bele.

Lépés  3

Ha megkelt az élesztős tészta,akkor lisztezett deszkára kiborítjuk,tenyerünkkel egyenlőre magasságúra veregetjük,majd fánkszúróval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztát kelni hagyjuk.Takarjuk le konyharuhával és addig hagyjuk amíg mégegyszer olyan nagyra nő.Ha már megkelt a fánktészta,akkor melegítsünk zsírt vagy olajat a sütéshez.

Lépés  4

A fánkokat forró zsírba tesszük, mégpedig úgy,hogy a felső száradt részével lefelé, miközben mutatóujjunkkal a közepén, alig észrevehetően kissé benyomjuk. Ha a fánkok a zsiradékban vannak, akkor letakarjuk a lábast s ha a fánkok egyik oldala már szép pirosra sült, akkor megfordítjuk a fánkokat és fedő nélkül megsütjük

Lépés  5

A megsült fánkokat háztartási papírtörlővel ellátott tányérra szedjük és hagyjuk lecsepegni ,majd porcukorral meghintjük.Ne felejtsünk el mellé lekvárt kínálni!A legjobb a barack vagy szilva lekvár.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Fehércsokoládés piskótatekercs

  • Krémes

  • Dupla csokis csoda süti

  • Kefíres brownie

  • Lúdláb torta

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.