Fasírt barack

2016-03-29

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 50m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 2 darab zsemle
  • 1 darab vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • 2 kiskanál őrölt fűszerpaprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 darab tojás
  • 1 kg burgonya
  • ízlés szerint só
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 2 kiskanál fűszerpaprika
  • 5 darab szergfűszeg

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

Lépés  3

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.

Lépés  4

A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemléket, a dinsztelt hagymát, tojást, lisztet és a zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük a fűszerpaprikával.

Lépés  5

Gombócokat formálunk belőle, belehempergetjük a zsemlemorzsába, és bő olajban kisütjük.

Lépés  6

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, megnyomkodjuk, és a tejföllel jól kikeverjük.

Lépés  7

Kétfelé vesszük. Egyik felét kurkumával, másik felét fűszerpaprikával színezzük.

Lépés  8

A fasírt golyó egyik felére piros, a másik felére sárga pürét teszünk, és az oldalára egyenletesen eldolgozzuk.

Lépés  9

Mindegyik közepébe teszünk egy szem szegfűszeget.

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.