Fasírtcsiga mustármártáson

2016-03-29

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 50m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg darálthús
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 darab zsemle
  • ízlés szerint só
  • 1 darab tojás
  • 5 evőkanál olaj
  • ízlés szerint bors
  • 2 kiskanál őrölt fűszerpaprika
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kg burgonya
  • ízlés szerint só
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 dl csirkealaplé
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 evőkanál olaj

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük.

Lépés  3

Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot, lisztet, zsemlemorzsát.

Lépés  4

Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.

Lépés  5

Burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk, és a tejföllel kikeverjük.

Lépés  6

Mustármártáshoz forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét.

Lépés  7

Mustárt főzőtejszínnel simára keverjük, és az alaplevet besűrűsítjük vele. Végül citromlével ízesítjük.

Lépés  8

Krumplipüréből csigaformát alakítunk ki, fasírtgolyó a háza. Metélőhagyma a szarvai, és 1 db fekete olajbogyó a szájuk és a szemük. Mártást öntünk egy tányér közepére, és arra helyezzük a csigát.:)

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.