Fehércsokoládés piskótatekercs

2016-10-25

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 1:30 h

Egyéb hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 5 ek.liszt
  • 5 ek. cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kk.sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl habtejszín
  • 4 kanál porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg fehércsokoládé

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A lisztet keverd össze a citromhéjjal és a sütőporral. Szétválasztod a tojásokat. Habosra kikevered a sárgáját a cukorral, majd felvered a tojásfehérjét.

Lépés  2

Ha ez kész, beleteszed a liszt felét a sárgájába, kikevered, majd a hab felét a sárgájába - ezt óvatosan beleforgatod, majd jön a másik fele liszt, ha azt is belekeverted, akkor a végén a maradék hab. Ezt átforgatod óvatosan, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöd.

Lépés  3

Közepes fokozaton sütöd, kinyitni nem szabad. Tűpróba után, ha jó kiveszed, rögtön kifordítod a sütőből és konyharuhába felcsavarod. Vízgőz felett folyamatosan kevergetve olvaszd fel a fehércsokit.Ha felolvadt,akkor kezd el visszahűteni. A tejszínt verd fel kemény habbá,add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.

Lépés  4

A visszahűlt ,de még folyékony csokit keverd össze a tejszínhab 1/3-ad részével ,majd miután sima állagú keverd bele a maradék tejszínhabot. Ha kész a töltelék ,akkor terítsd ki a piskótát és kend meg a krémmel,majd szorosan csavard fel.

Lépés  5

Hűtőben 3-4 órát hagy állni ,csak utána szeleteld. Eper öntetet vagy eper dzsemet kínálj mellé.

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.