Fokhagyma krémleves

2016-02-20

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 35m

Szereted a fokhagymát?Akkor készíts belőle finom krémlevest!

Egyéb hozzávalók

  • 10 db fokhagymagered
  • 4 kanál liszt
  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 db zsemle
  • 5 dkg sajt
  • pár szál petrezselyemzöld
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A felolvasztott margarinból és a lisztbôl készíts világos rántást, majd add hozzá a péppé zúzott fokhagymát. Engedd fel 8-9 dl hideg vízzel vagy csontlével, adj hozzá finomra vágott petrezselyem zöldjét, fehérborsot, sót.

Lépés  2

Miután felforrt, lassan add hozzá a simára kevert tejfölt, s még egyszer forrald össze. A zsemlét vágd apró kockákra és szárazon pirítsd aranysárgára. Tálaláskor ezt tedd a leves tetejére, s szórd rá a reszelt sajtot is. Díszítésként használhatsz még petrezselyem zöldjét is.

Recept Típusa:, Címkék:,
Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Korhely halászlé

  • Babgulyás

  • Zöldséges rakott burgonya

  • Sütőtökkrémleves

  • Palócleves

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.