Fokhagymás busaszeletek római salátával

2016-10-07

  • Elkészítési idő: 45m

Egyéb hozzávalók

  • 80 dkg busafilé
  • 3 dl tej
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek. só
  • 1 csipet frissen őrölt bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej római saláta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db citrom

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A busafilét szeletekre vágjuk és sózzuk,borsozzuk.

Lépés  2

A petrezselymet alaposan megmossuk és összekötjük.

Lépés  3

A tejbe belereszeljük a fokhagymát és belerakjuk a petrezselyemzöldet.

Lépés  4

Rárakjuk a halszeleteket és 2-3 órán át hagyjuk érni a halat.

Lépés  5

A vajat felmelegítjük a serpenyőben,közben lecsepegtetjük a halat és belerakjuk a forró vajba.

Lépés  6

Vigyázzunk,hogy ne égjen meg.Citromlevet csepegtetünk a halra és 2-3 perc alatt megsütjük.

Lépés  7

A római salátát alaposan megmossuk és összetépkedjük,olívaolajjal és citromlével meglocsoljuk. Tálaláskor a halat erre a finom salátára tesszük.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.