Fokhagymás rántott pontypatkó

2016-10-24

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 30m

Egyéb hozzávalók

  • 1 db közepes ponty(2-2,5 kg) vagy 8 szelet pontypatkó
  • 1 db citrom
  • 1 kanál só
  • 1 csipet bors
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dl étolaj
  • 1 fej fokhagyma

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A megtisztított pontyot szeletekre vágjuk és a patkókat meglocsoljuk néhány csepp citromlével Ezután bedörzsöljük frissen zúzott fokhagymával és 15 percig pácoljuk benne.

Lépés  2

Alaposan lecsepegtetjük, meghintjük sóval és kevés frissen őrölt borssal. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

Lépés  3

Olajat forrósítunk, beletesszük a halakat, és közepes tűzön, mindkét oldalát a halnak arany-barnára sütjük.Papírtörlővel ellátott tálra szedjük a kisült halakat. Köretnek gombás rizst ajánlok és javaslom készítsenek mellé hagyományos tartár mártást!

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.