Foszlós,vajas kalács

2016-02-21

  • Mennyiség: 4

Jákli Judit receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 darab tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 3,5 dl tej
  • +1 darab tojás sárgája a kenéshez

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Ez a mennyiség 2 rúd kenyérformában sütött kalácshoz elegendő. Fele tejjel,1kanál porcukorral,az élesztővel,és 2kanál liszttel kovászt készítünk.20percig hagyjuk kelni.
A lisztet kimérjük,megszitáljuk.Közepébe fészket készítünk. A tojássárgákat a többi porcukorral tejjel kikeverjük.A megkelt kovászt a lisztünk közepébe öntjük,a sót a szélére hintjük,beleöntjük a tojásos,tejes keveréket is és jól összedolgozzuk.
Az olvasztott langyos vajat apránként beledagasztjuk.Letakarjuk,és duplájára kelesztjük.

Lépés  2

6részre osztjuk,és 2db 3-as fonatú kalácsot fonunk belőle.Két kisebb kenyérsütő formába helyezzük,amit előzőleg zsírral kikentünk. Tojássárgával lekenjük,és 20 percig kelesztjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra,és a megkelt kalácsot 10percig sütjük ezen a hőfokon,majd mérsékeljük 180 fokra és még 10-15 percig sütjük. Én most másfélszeres mennyiségből sütöttem,és a képen látható kalácsok jöttek ki belőle.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.