Francia saláta

2016-02-09

  • Mennyiség: 6
  • Főzési idő: 40m

Vicces, hogy a neve ellenére semmi köze a franciákhoz: magyar eredetű ételről van szó.

Ettől függetlenül mindenki ismeri és nagyon sokan szereti.

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg főtt sárgarépa
  • 20 dkg főtt fehérrépa
  • 25 dkg főtt zöldborsó
  • 30 dkg főtt burgonya
  • 15 dkg ecetes uborka
  • 15 dkg alma
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi őrölt fehérbors
  • 1 kanál mustár
  • 1 kanál citromlé
  • 4 dl tartár mártás

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A répákat, a krumplit, az almát és az uborkát vágd kis kockákra és keverd össze a zöldborsóval. (Ha a zöldséget frissen főzted, vagy pároltad, akkor a továbbiak előtt hagyd kihűlni.)

Lépés  2

Sózd, borsozd, ízesítsd citromlével és keverd össze a tartármártással. Kifejezetten jót tesz, ha a salátát tálalás előtt 2-3 órát jégszekrényben érleled.

Lépés  3

Ha hidegtálon talapzatnak használod a franciasalátát, akkor célszerű kevés felolvasztott és lehűtött aszpikot belekeverni, hogy jobb legyen a tartása.

Átlag pontszám

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet

3 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.