Füstölt sajtkrémleves

2016-02-09

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 30m

Egy könnyű krémleves,mely akár vacsorára is kiváló.

Próbáljátok ki többféle sajttal elkészítve!

Egyéb hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 2 kanál liszt
  • 1 l víz
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 csipet só
  • 1 csipet frissen őrölt bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db bagett

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk.

Lépés  2

Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük.

Lépés  3

A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Az újhagymákat megmossuk, felkarikázzuk.

Lépés  4

A forró levest felkarikázott újhagymával, kockára vágott pirítóssal és reszelt sajttal kínáljuk.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Korhely halászlé

  • Kókuszos kocka

  • Babgulyás

  • Zöldséges rakott burgonya

  • Ünnepi kávé

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.