Gesztenye rolád

2016-03-21

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 60m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 6 darab tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg étcsokoládé

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, egyesével a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Lépés  3

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, 180 fokon megsütjük, és melegen felcsavarjuk.

Lépés  4

A margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingport tejjel felfőzzük, majd langyosan a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük.

Lépés  5

A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük.

Lépés  6

A gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára, és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőben pihentjük.

Lépés  7

Gőz fölött a csokoládét megmelegítjük, és a piskótát bevonjuk vele.

Címkék:,
Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.