Gesztenye torta

2016-03-31

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 60m

Putóczki Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor vagy xilit
  • 6 evőkanál liszt
  • 50 dkg gesztenye massza
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dl tejszín

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét habbá verjük a cukorral hozzáadjuk a tojások sárgáját is és óvatosan a lisztet is belekeverjük. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

Lépés  3

A tejszínt a porcukorral habbá verjük, és hozzáadjuk a krumplinyomón áttört gesztenye masszát. Ha hulalával dolgoztunk nem kell bele zselatin, ha tejszínnel, akkor egy csomag zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük és hozzákeverjük a gesztenyés-tejszínes krémhez.

Lépés  4

Egy gömb alakú formát kibélelünk fóliával és a vékony piskótalappal kibéleljük, úgy h a tetejére is maradjon egy kör alakú lap. Belekanalazzuk a gesztenyekrémet és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap marcipánnal vagy fondanttal díszítjük.

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.