Gesztenyekrémes-tejszínes képviselőfánkok

2016-03-27

  • Mennyiség: 6
  • Főzési idő: 20m

Nagy Krisztina receptje

Egyéb hozzávalók

  • 2,5 dl víz
  • 25 dkg Rama ( tésztához )
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 6 darab tojás
  • 25 dkg Rama ( krémhez )
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 csomag cukrozott gesztenyemassza
  • 2 ml rum
  • 300 ml vaníliás puding
  • 5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor ( a tejszínhez )
  • 3 csomag habfixáló ( a tejszínhabhoz )

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Nagyon finom habos,ünnepi sütemény.

Lépés  2

A tésztához mindent pontosan kimérünk.A vizet a Ramával, a sóval és cukorral feltesszük főni és amikor forr,gyorsan belekeverjük a lisztet.Addig "pirítjuk",amíg a liszt megpuhul benne és az edény falától elválik.Ekkor átöntjük egy tálba ,ahol fakanállal kicsit szétmorzsoljuk és a felvert tojásokat többszöri adagban gyorsan hozzákeverjük.

Lépés  3

Laza,nem túl kemény,de nem folyós ,sűrű krémes masszát kell kapnunk. Egy sütőpapíros tepsibe halmokat nyomunk egy csillagcsőrös habzsák segítségével.Ennek is megvan a maga technikája. Az alja vékony legyen,a szélek lehetnek magasak és egy piramis alakot vegyen fel.De kanállal is rakhatunk halmokat a sütőlemezre. Aki akarja pihenteti,nálam az első adag kb. 10 percet pihent-az oldalakat vízbe mártott kanál hátán kicsit megformáltam, a másik adag pedig 30 percet is pihent,amíg az első sült.A sütőt nem nyitogattam,csak az utolsó 10 percben néztem néha be,nehogy megégjen.

Lépés  4

A sütés előmelegített sütőben történik,gázsütő 2-3 as fokozatán az első 15-20 percben,utána kicsit lentebb kell venni és így még ugyanennyi ideig sütni.Szép aranybarnának kell lennie,érintésre keménynek,ami azt is jelzi,hogy belül is jól megsült és üreges,ha szépen felemelkedett sütés közben.Az aljának kongó hangot kell kiadnia!

Lépés  5

A töltés előtt a kihűlt kész fánkok tetejét vágjuk le.Ha maradt hártyás rész azt távolítsuk el!Így lesz egy alsó,üreges fánk részünk,amibe a gesztenyés krémet töltsük csillagcsőrös habzsákból jól megtömve,majd erre vastag csíkban a keményre felvert tejszínhabot.A fánk korábban levágott kalapját a töltés végén illesszük rá és tegyük a kész fánkokat a hűtőbe tálalásig.Szervírozás előtt szórjuk meg porcukorral.

Lépés  6

A gesztenyekrémhez a pudingot főzzük meg és hűtsük ki.A puha margarint, a porcukorral,a lereszelt gesztenyemasszával és a hideg pudinggal keverjük ki krémesre.A pudingot apránként adjuk hozzá és ha elértük a kívánt krémes,de még nem folyós állagot,akkor már több pudingot ne tegyünk bele! Jó sütögetést és Jó étvágyat!

Recept Típusa:, Címkék:
Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet

4 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.