Gesztenyés gyümölcstorta

2016-03-21

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 45m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 darab mandarin
  • 1 darab kiwi
  • 1 darab banán
  • 20 dkg szőlő
  • 1 csomag színtelen tortazselé

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

Tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját és végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

Lépés  3

Vajjal kikent, liszttel megszórt kapcsos tortaformába borítjuk, és tűpróbáig sütjük.

Lépés  4

Vajat a porcukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és végén a kemény habbá vert tejszínt.

Lépés  5

Tortalapot kettévágjuk. Krém felével betöltjük. Majd a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.

Lépés  6

Gyümölcsöket megpucoljuk. Kivit és a banánt felszeleteljük. Mandarint cikkekre szedjük. Piros szőlőt ketté vágjuk (ha kis szemű, akkor nem muszáj).

Lépés  7

Torta közepére tesszük sorba a fehér szőlőt. Két oldalt a piros szőlőt, mellé két oldalt a kivi szeleteket, majd a banán szeleteket, végül mandarin cikkekkel zárjuk le.

Lépés  8

Színtelen tortazselét a csomagolás utasítása szerint elkészítjük, és a tetejére öntjük.

Lépés  9

Amikor megkötött, tálalás előtt tejszínnel körbe nyomjuk.

Címkék:, ,
Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.