Gesztenyével töltött csirkemell

2016-02-11

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 45m

A gesztenyét sokféle képpen felhasználhatjátok,akár finom főétel is készülhet belőle.

Mi csirkemellel párosítottuk és nagyon jól sikerült.Íme:

Egyéb hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg bacon
  • 30 dkg gesztenye(egész)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 kg sárga burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 ek. só

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A burgonyát hámozzuk meg és sós vízben főzzük meg. Közben a csirkemelleket szúrjuk fel, és nyomkodjuk bele a gesztenyeszemeket. Sózzuk és borsozzuk, majd tekerjük be baconnel.

Lépés  2

Melegítsük fel a serpenyőt, és rakjunk bele kevés olajat, majd egyenletes hő alatt, süssük meg a csirkemellet. Akár tepsibe is rakhatjuk, és sütőben, alufóliával letakarva is süthetjük.

Lépés  3

A megfőtt burgonyát szűrjük le és törjük össze ,majd tejszínnel,vajjal habosítsuk ki. Apróra vágott zöldfűszerrel tovább ízesíthetjük a burgonyapürét.

Lépés  4

A megsült csirkemellet vágjuk szeletekre és tálaljuk a kiformázott burgonyapüré mellé.

Átlag pontszám

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.