Gombasaláta karácsonyra

2016-10-27

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 60m

Egyéb hozzávalók

  • 1 kg gomba,
  • 1 doboz paradicsompüré(360 gr.
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • pár csepp citromlé
  • friss kakukkfű
  • friss majoranna ,só
  • csipet fehér bors
  • 2 fej nagyobb hagyma
  • 1 kanál vaj
  • 4 kanál olaj

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Az olajon megdinszteljük a hagymát. A legjobb az olívaolaj erre a célra,melyhez egy kanál vajat is adunk. Ha a hagyma megpárolódott,akkor hozzáadjuk az ugyancsak felszeletelt gombát, majd kevergetve a fűszereket.

Lépés  2

Amikor a gomba jó, elpárologta a saját levét, vastagabb szósz maradt alatta és kellemes állagú ,akkor rárakjuk a paradicsompürét, és összeforraljuk. Ilyenkor ízesítsünk mégegyszer rá a gombsalátára és ha savanykás íze lenne a paradicsompürének ,akkor kevés porcukorral lágyíthatunk az ízén.

Lépés  3

Amikor elkészültünk rakjuk át egy üvegtálba és hagyjuk kihűlni,majd fóliázzuk le és rakjuk hűtőbe. Hidegen tálaljuk.

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.