Grízes mézes karácsonyra

2016-10-27

  • Mennyiség: 4-6
  • Elkészítési idő: 1:30 h

Egyéb hozzávalók

  • 1 db tojás /tészta/
  • 15 dkg cukor /tészta/
  • 3 dkg vaj /tészta/
  • 3 kanál méz /tészta/
  • 3 kanál tej /tészta/
  • 1 kk szódabikarbóna /tészta/
  • 45 dkg liszt /tészta/
  • 3 dl tej /krém/
  • 6 dkg búzadara /krém/
  • 20 dkg margarin /krém/
  • 20 dkg porcukor /krém/
  • 1 tasak vaníliás cukor /krém/
  • egy kis üveg baracklekvár

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

1 egész tojást 15 dkg cukorral elkeverünk, aztán hozzáadunk 3 dkg vajat, 3 evőkanál mézet, 3 kanál tejet és egy kiskanál szódabikarbónát. Ezt a masszát gőz fölött sűrűre főzzük, és melegen 45 dkg lisztet hozzáadunk.

Lépés  2

A tésztát összegyúrjuk és jó fél órát pihenni hagyjuk.

Lépés  3

Ezután 4 részre osztjuk, kb. késfoknyi vastagra nyújtjuk a lapokat, és 180 fokos sütöben kb. 8 perc alatt megsütjük őket.

Lépés  4

Krém: amíg a tészta pihen a nyújtás előtt, addig össze lehet állítani. 3 dl tejben 6 dkg búzadarát megfőzünk. Amíg hűl, 20 dkg margarint habosra kikeverünk 20 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral.

Lépés  5

A vajas krémet a kihűlt darához keverjük.

Lépés  6

A krémet 2 részre osztjuk. Az első felét az alsó lapra kenjük. A következő lapra sárgabarack lekvárt kenünk, a következőre a krém másik felét. A negyedik lapra csokimázt teszünk. Másnap szeletelhető.

Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.