Gumisüti a nyár slágere

2016-10-25

  • Mennyiség: 4-6
  • Elkészítési idő: 45m

Egyéb hozzávalók

Nincs hozzávalő találat!

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Sárga rész: 2 egész tojást, 3 kanál porcukrot, 1 cs. vaníliás cukrot kihabosítunk.Csorgatunk bele 1 dl narancsszörpöt. Majd 1 dl vizet 2 kanál zselatinnal felolvasztunk, és hozzáöntjük a masszához, majd beleöntjük a folpackkal kibélelt őzgerincformába.Rakjuk hűtőbe és dermesszük kb 30 percig.

Lépés  2

Fehér rész: 2 pohár tejfölt(165g), 3 kanál porcukorral ,1 cs. vaníliás cukorral kihabosítunk, majd ismét 1 dl vizet 2 kanál zselatinnak felolvasztunk, és hozzáöntjük a masszához, majd óvatosan ráöntjük a megdermedt sárga részre. Rakjuk hűtőbe és dermesszük kb 30 percig.

Lépés  3

Barna rész: 2 egész tojást, 3 kanál porcukorral, és egy kanál kakaóval kihabosítunk,majd 1 dl vizet 2 kanál zselatinnal felolvasztunk, és hozzáöntjük a masszához, majd ráöntjük a megdermedt fehér részre. Hűtőbe tesszük, és pár órát dermesztjük..

Lépés  4

Szeleteljük, tejszínhabbal tálaljuk.Kínálhatunk mellé házi lekvárt is.

Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.