Gyümölcskenyér karácsonyra

2016-10-27

  • Mennyiség: 4-6
  • Elkészítési idő: 2:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 2.5 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 dkg élesztő,
  • 50 dkg liszt,
  • 10 dkg apróra vágott mandula vagy dió,
  • 10 dkg apróra vágott cukrozott citrom- vagy narancshéj,
  • 10 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 10 dkg mazsola
  • 2 tojás,
  • 15 dkg vaj,
  • 1 csipet őrölt szerecsendió,
  • 5 dkg olvasztott vaj,
  • 0.5 kávéskanál őrölt fahéj.

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Az élesztőt megolvasztjuk 0.5 dl meleg vizben.A tejbe beletesszük a kristálycukrot és a sót,ebbe tesszük az élesztőt és a liszt 1/4-ét és simára keverjük. Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük,mig kétszeresére nem nő.

Lépés  2

Ezután keverjük bele a többi hozzávalót,addig verjük mig a tészta teljesen rugalmas nem lesz és elválik a táltól.Lisztezett deszkán kinyújtjuk 1-2 cm vastagra(kb 50*30cm) és a közepére egy mélyedésbe öntjük az olvasztott vajat

Lépés  3

Ezután összehajtjuk,a tetejét is megkenjük vajjal,és letakarva, a deszkán kétszeresére kelesztjük.Kifli alakura formáljuk,a tetejét megkenjük vajjal és átemeljük a kizsirozott tepsibe.Begyújtjuk a sütőt és kb.45-50 percig sütjük

Lépés  4

Ha megsült,meghintjük a tetejét porcukorral. Jól becsomagolva hűtöszekrényben nagyon sokáig eltartható.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.