Gyümölcsös kacsa

2016-10-07

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 3:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 4 db kacsacomb
  • 15 dkg margarin
  • 2 dl húsleves
  • 1 dl vörösbor
  • 1 tk cukor
  • 1 ek só
  • 1 doboz déli gyümölcs

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A kacsacombokat megmossuk, leszárítjuk, sóval, borssal bedörzsöljük.

Lépés  2

A margarint nagy serpenyőben felolvasztjuk, felforrósítjuk és a combok minden oldalát aranysárgára sütjük benne.

Lépés  3

A kacsa combokat megöntözzük a levessel és lassú tűzön fedő alatt pároljuk. Utána a húst kivesszük és melegen tartjuk.

Lépés  4

Leszedjük a visszamaradt mártás zsírját. A mártáshoz adjuk a bort, és a cukrot és beforraljuk.

Lépés  5

Hozzáadjuk a gyümölcsöt és jól átmelegítjük. Tálaláskor kiszedünk egy-egy kacsacombot a tányérokra és a gyümölcsmártással leöntjük őket.

Átlag pontszám

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet

3 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.