Gyümölcstorta

2016-03-23

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 40m

Putóczki  Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 3 darab tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor vagy xilit
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál víz
  • 20 gr pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor vagy xilit
  • 30 dkg gyümölcs
  • 1 csomag gyümölcskocsonyapor
  • víz

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük.

Lépés  3

A lisztet az átszitált sütőport, is belekeverjük. Majd a kemény tojásnak felvert fehérjét is hozzáadjuk.

Lépés  4

Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben elterítjük, és megsütjük. 180 C fokon, 15-20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük!Kiborítjuk a tortaformából és hagyjuk kihűlni.

Lépés  5

Kevés tejjel a pudingport, és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. A készre főzött pudingot elkenjük a piskótán.

Lépés  6

Készítsük el a gyümölcskocsonyát szintén a tasakra írt módon, majd tegyük a tortánk tetejére majd, tegyük a hűtőbe ½-1 órát hogy a kocsonya megkössön rajta rendesen

Recept Típusa:, ,
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.