Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell

2016-03-29

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 45m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 1 darab karfiol
  • 3 darab tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 darab vöröshagyma
  • 10 dkg sajt

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Lépés  3

A húst felszeleteljük, megsózzuk, és lisztbe forgatjuk.

Lépés  4

A tojásokat a maradék liszttel simára keverjük (ha nem elég híg, akkor teszünk hozzá 1-2 ek vizet), hogy sűrű massza legyen belőle. Hozzákeverjük a felkockázott hagymát, ízlés szerint borsozzuk, fűszerezzük.

Lépés  5

Miután lisztbe megforgattuk a hús mindkét oldalát, belemártjuk a szószba, és forró olajban kisütjük.

Lépés  6

Miután megsült, lecsepegtetjük, közepes tepsibe egymás mellé fektetjük, ráhalmozzuk a karfiolt, és leöntjük a maradék szósszal, amit kikeverünk a tejföllel.

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.