Hamis almás sütemény

2016-02-08

  • Főzési idő: 1:15 h
Ezt a remek kis süteményt mindenkinek ajánljuk,aki szereti az egyszerű,pikáns házi finomságokat.
Íme a recept:

Egyéb hozzávalók

  • 5 db alma
  • 1 csipet fahéj
  • 6 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 2 marék dió
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 marék zsemlemorzsa
  • 12 dkg cukor

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük. Fahéjjal megszórjuk, és állni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.

Lépés  2

Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét. Reszeljünk a habba 1 db citrom és 1 db narancs héját.

Lépés  3

Keverjük bele a tojások sárgáját. Szórjuk rá a lisztet, és lazán keverjük át a tésztát, majd forgassuk bele a reszelt almát. Ha összeállt a tészta, akkor vajazott-morzsázott formába öntjük, és elsimítjuk.

Lépés  4

Durvára vágott dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, szép barnára sütjük.  

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet

4 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Karácsonyi puncsgolyócskák

  • Fehércsokoládés piskótatekercs

  • Krémes

  • Dupla csokis csoda süti

  • Puszedli karácsonyra

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.