Házi hamburger

2016-02-07

  • Főzési idő: 60m

Készítsetek otthonotokban házi hamburgert!

Mindössze néhány friss hozzávalóra van szükségetek.

Íme a recept:

Egyéb hozzávalók

  • 1 fej lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 csomó retek
  • 1 db jégsaláta
  • 1 db uborka
  • 40 dk kétszer darált marhahús
  • 5 dkg vaj
  • 4 kanál tejföl
  • 1 kk mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 4 db hamburgerzsemle
  • 4 vékony szelet sajt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk és szétszedjük a gyűrűket. A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, és felkarikázzuk.

Lépés  2

A retket megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A salátát levelekre szedjük, gondosan többször váltott vízben megmossuk és a leszárítjuk. Az uborkát héjastól megmossuk és felszeleteljük.

Lépés  3

Elkészítés: A darált húst megszórjuk sóval, borssal, jól összegyúrjuk és négy pogácsát formázunk belőle. A vajat serpenyőben felhevítjük, és a húspogácsák mindkét oldalát 2-2 percig sütjük benne.

Lépés  4

A mártáshoz összekeverjük a tejfölt, a mustárt és a ketchup-ot. A hamburger zsemléket kettévágjuk és mikróban vagy sütőben átmelegítjük. A zsemle alsó felére teszünk egy kevés mártást, erre salátalevelet, a húspogácsát, majd hagymát paradicsomot, retket, uborkát, egy szelet sajtot, és befedjük a zsemle tetejével. Azonnal tálaljuk.

Átlag pontszám

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Így főzz finom pacal pörköltet

  • Vörösboros marhapörkölt

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.